Nieuwsbrief april

Nieuwe collega’s
Graag stellen wij onze nieuwe collega Sylvia Ligtvoet aan u voor. Zij versterkt vanaf 1 april ons team en begeleidt meerdere trainingsgroepen. Mogelijk bent u haar al tegengekomen.

Sylvia is een betrokken coach en werkt graag met mensen die willen investeren in hun lichaam. Ze wil graag een bijdrage leveren aan het proces van persoonlijke ontwikkeling en groei van de cliënten waarmee ze werkt. Haar focus ligt hierbij op het zien van mogelijkheden en ze hanteert een positieve instelling.

Sylvia komt uit Ravenstein en is moeder van twee jongens van 8 en 9 jaar oud. Ze is meerdere jaren actief geweest in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs als gymnastiekdocente. Daarnaast heeft ze enkele jaren als fitnesscoach mensen begeleid bij het behalen van hun doelen. In haar vrije tijd is ze vaak te vinden in de natuur. Ze is dol op wandelen, skaten en yoga en houdt zich ook graag bezig met gezonde voeding.

Sinds kort werkt ook José Zomers in onze praktijk. José werkt als interieurverzorgster. Ze komt uit Schijndel, is getrouwd, moeder van een dochter en trotse oma van een kleindochter van bijna 2 jaar.

We zijn erg blij met de komst van Sylvia en José en we heten ze dan ook van harte welkom!

Feestdagen
Op de onderstaande dagen is onze praktijk gesloten:

– Vrijdag 27 april, Koningsdag
– Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag
– Maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag
Wij wensen u alvast hele gezellige dagen toe!

Congres
Op 8 maart zijn Marian en Elizabeth naar het Claudicatio Congres in de Brabanthallen geweest. Claudicatio Intermittens wordt in de volksmond ook wel etalagebenen genoemd. Ze hebben hier workshops gevolgd en bijgeleerd over o.a. hartfalen en de verschillen in de benadering hiervan bij mannen en vrouwen.

Wat zijn etalagebenen?
Etalagebenen of Claudicatio Intermittens is een vorm van slagaderverkalking (=atherosclerose) in de benen. De beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de beenspieren. Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) kan de bloedtoevoer en daarmee het aanbod van zuurstof aan de beenspieren wel 5 keer zo groot worden. Slagaderverkalking kan vernauwingen of verstoppingen in de slagaders veroorzaken waardoor de bloedstroom in de benen onvoldoende is. Er ontstaat dan zuurstoftekort en hierdoor ontstaat pijn in de benen, deze klacht noemen we etalagebenen.

Verschijnselen bij etalagebenen:

  • Pijn bij het lopen.
  • Pijn in de kuit(en) optredend na een eindje lopen, verdwijnend bij stilstaan.
  • Koude voet(en).
  • Pijn in rust.
  • Afwezigheid van vaatpulsaties (men voelt het bloedvat niet kloppen).

Parkeerplaats en extra ruimte voor fietsen
Aangezien de parkeerplaats onveilig was geworden door losliggende tegels hebben we deze vervangen door een vastere ondergrond. Hierdoor is de situatie een stuk veiliger geworden, en is er meer ruimte ontstaan voor het parkeren.

Uit het cliëntenforum is naar voren gekomen dat er behoefte was aan meer ruimte voor het parkeren van fietsen. Om deze reden is er voor gekozen om de struiken voor de trainingszaal te verplaatsen naar de achterzijde van de parkeerplaats.

In de nabije toekomst gaan we de entree verder verfraaien.