Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwe sport-locatie

Vanaf 7 maart verhuizen onze Fysio Fit en Fysio Fit Mama groepen naar een nieuwe locatie. De trainingen worden vanaf die datum gegeven in de mooie, ruime zaal van EBC Noord (Jan van Amstelstraat 36). Ook zullen de trainingen voortaan op donderdagavond plaatsvinden (i.p.v. woensdagavond).

Wij kijken er naar uit!

 

Fysio Fit

Fysio Fit is een training voor iedereen die graag onder deskundige begeleiding een leuke en motiverende groepstraining wil volgen. De trainers zijn gespecialiseerd in de begeleiding bij klachten en beperkingen en kunnen de oefeningen voor u aanpassen waar nodig. Tijdens de training oefent u in groepsverband met fitnessmaterialen zoals gewichten, gymballen, stepbanken en oefenmatten. De training is gericht op het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, houding, coördinatie en balans.

Iedereen kan hierbij op zijn/ haar eigen niveau trainen.

De Fysio Fit training wordt gegeven op woensdag om 9.00u (buiten in onze trainingstuin) en op donderdag om 19.15u (EBC Noord).

Vanaf 11 maart start er een nieuwe Fysio Fit groep op maandag om 9.00u in onze trainingstuin.

 

Fysio Fit Mama

Fysio Fit Mama is een actieve training voor alle vrouwen die zich graag fit en sterk tijdens en na hun zwangerschap willen voelen, vanaf het begin van de zwangerschap tot aan de uitgerekende datum en vanaf zes weken na de bevalling. Dit gebeurt uiteraard onder deskundige begeleiding. De training bestaat uit cardiotraining, spierversterkende oefeningen, oefeningen voor het verbeteren van de houding, bekkenbodemtraining, core training en ontspanningsoefeningen. De training wordt continu aangepast aan de mogelijkheden van de zwangere of pas bevallen vrouw, waarbij advies en ondersteuning bij zwangerschapsgerelateerde klachten en beperkingen voorop staan. Daarnaast worden er nuttige tips gegeven over hoe u het beste om kan gaan met dagelijkse activiteiten zoals bukken, tillen, opstaan uit bed, zitten, etc. Na de zwangerschap is het belangrijk om op een verantwoorde manier het sporten weer op te pakken en onder andere te werken aan een goed herstel van de bekkenbodem- en buikspieren. Ook bij deze training wordt er gebruik gemaakt van verschillende fitnessmaterialen.

De Fysio Fit Mama training wordt gegeven op donderdag om 20.15u (EBC Noord).

 

Proefles?

Heeft u interesse in een proefles Fysio Fit of Fysio Fit Mama of wilt u meer informatie, informeer dan bij uw fysiotherapeut of trainer, kijk op onze website of neem contact op met onze praktijk.

 

Cliëntenforum

Op 17 januari jongstleden heeft het jaarlijkse cliëntenforum plaatsgevonden. In een goede sfeer zijn diverse onderwerpen aan de orde gekomen. De algemene indruk van de cliënten ten aanzien van de praktijk is goed; Schoon en netjes met vriendelijk, kundig en behulpzaam personeel. Ten aanzien van de behandelingen fysiotherapie zijn de cliënten tevreden en zijn er geen op- of aanmerkingen.

Ten aanzien van de trainingszaal/ trainingen zijn enkele aandachtspunten benoemd; Het ophangen van de ideeënbus en de schoonmaakflacons en het beveiligen van de Multi Power Bench Press. Daarnaast zal het bezet houden van de apparaten en het schoonmaken van de apparaten na gebruik, door de trainers weer extra in de gaten worden gehouden, wij vragen (indien van toepassing) ook uw aandacht weer hiervoor.

Volgend jaar zal er weer een Cliëntenforum worden georganiseerd waarvoor u zich kunt aanmelden.

 

Voorkom verspreiding en besmetting van griep en verkoudheid

In de herfst en winter krijgen veel mensen griep of verkoudheid. Griep- en verkoudheidsvirussen zitten in druppeltjes snot, slijm en speeksel. Ze worden door praten, hoesten of niezen verspreid. De kans op besmetting is groot in ruimten waar mensen dicht bij elkaar zitten en waar slecht geventileerd wordt. Virussen worden ook overgedragen via handen en via voorwerpen. Goede hygiëne kan verspreiding en besmetting beperken.

Besmetting is nooit helemaal te voorkomen maar de onderstaande maatregelen verkleinen wel de kans dat u besmet wordt of dat u griep of verkoudheid aan anderen overdraagt. Leer de maatregelen ook aan kinderen.

  • Houd een zakdoek voor de neus of mond bij niezen of hoesten of hoest in uw elleboogplooi.
  • Gebruik een zakdoek maar één keer.
  • Gebruik het liefst papieren zakdoeken, gooi deze na gebruik weg.
  • Was de handen voor het eten en na het hoesten, niezen of snuiten. Droog de handen daarna goed af.
  • Houd het huis schoon. Vooral deurknoppen, kranen en trapleuningen. Was beddengoed en stoffen speelgoed regelmatig.
  • Ventileer woon- en slaapruimten. Laat ventilatieroosters open of zet het raam op een kier.
  • Blijf indien mogelijk bij ernstige griep of verkoudheid en bij buikgriep (diarree) thuis om zo de besmetting van anderen te voorkomen.