Decemberwens

Wij wensen u hele fijne feest- dagen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar!
Natuurlijk staan wij weer voor u klaar in onze praktijk in 2020!

Congres

Mark en Wilma zijn zaterdag 14 december aanwezig geweest bij het ‘European Congres of Shoulder & Elbow Rehabilitation’ te ’s-Hertogenbosch in congrescentrum 1931.
Hierbij zijn er twee workshops gevolgd over tendinopathie en complexe instabiliteit van het schoudergewricht.

Kwaliteitszorg door samenwerking

In het kader van verbetering van de kwalliteit van zorg heeft er onlangs een “peerreview” plaatsgevonden. Een peerreview is een van de voorwaarden is om Pluspraktijk te blijven. Het Therapeutisch Centrum van Berkel uit Schijndel en Fysiotherapie Ruyssenaars  van den Broek uit Helmond hebben aan bedrijfsarts Gera Appels van Medicum Consult gevraagd een presentatie te geven over de taken en bevoegdheden van bedrijfsartsen.

Voor ons als fysiotherapeuten was het o.a. verhelderend om te horen welke stappen er dienen te worden gezet in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter en waar de verantwoordelijkheden liggen in dit proces. Verder hebben we vragen (over en weer) kunnen stellen om de communicatie tussen de fysiotherapeut en Bedrijfsarts te verbeteren/ vergemakkelijken.

Het is van onze doelstellingen een verantwoorde terugkeer naar werk te realiseren voor onze cliënten.

Als Pluspraktijk hebben we bewezen dat we kwalitatief hoogwaardig en doelmatig kunnen werken, zodat u de beste zorg kan en mag verwachten.

Voorkom verspreiding van griep

 • Was regelmatig uw handen
 • Bedek uw mond en neus met een papieren zakdoekje wanneer u niest
 • Gooi de zakdoekjes zorgvuldig weg
 • Heeft u geen zakdoekjes bij de hand, bedek uw mond en neus dan met uw arm (elleboog), dus niet met uw hand
 • Blijf thuis als u ziek bent

Zorgverzekering 2020

Het nieuwe jaar komt steeds dichter bij. Denkt u daarom alvast na over hoe u in 2020 verzekerd bent voor fysiotherapie? Verwacht u gebruik te moeten gaan maken van fysiotherapie, dan is het aan te bevelen om de aanvullende polissen bij de verschillende zorgverzekeraars goed te bekijken!  Voor meer info; zie ook de diverse zorgvergelijkers op internet.

 

Zomerperiode

Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode zijn de praktijk en  het trainingscentrum gewoon open.

Indien uw fysiotherapeut vakantie heeft kunt u in overleg altijd bij een van de collega’s terecht.

Mogelijk zullen er in rustige periodes trainingsgroepen samengevoegd worden. Uw vaste trainer brengt u hiervan op de hoogte. Wanneer u na uw vakantie weer wil starten met trainen, neem dan zelf even contact met ons op om af te spreken op welke dag en tijd u terecht kunt.

Wij wensen u een fijne zomer!

Nieuwsbrief april-mei

Nieuwsbrief april-mei 2019

Zorgplan Praktijk

Met veel trots kunnen wij u melden dat Therapeutisch Centrum van Berkel op 22 maart de HCA Audit voor de Zorgplan Praktijk (voorheen Plus Praktijk) wederom heeft behaald!

Dit betekent dat wij ook de komende twee jaar weer door de zorgverzekeringen erkend worden als Top Fysiotherapie Praktijk. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke zorg binnen de fysiotherapie.

Tijdens de audit werd er onder andere getoetst op:

 • Cliëntenzorg
 • Professioneel handelen
 • Veiligheid
 • Inrichting van de praktijk

Zie voor meer informatie; https://www.healthcareauditing.nl/fysiotherapie/praktijkaudit-fysiotopics/

Scholing

We zijn weer druk bezig (geweest) met het volgen van scholing en het bijwonen van bijeenkomsten.

Zo heeft Elizabeth in april haar laatste lesweek van haar opleiding Sportfysiotherapie. In deze week heeft ze ook haar theorie- en praktijkexamen. Om de opleiding helemaal af te ronden moet ze in de maanden na de examens nog enkele andere opdrachten uitvoeren. We wensen haar veel succes met deze laatste loodjes!

In april is Ingrid naar de bijeenkomst van COPD-netwerk Fysuvo geweest. Hier is gesproken over ademspiertraining en over de nieuwe regelgeving rondom de vergoedingen van fysiotherapie bij COPD.
Mark is naar een bijeenkomst geweest van Echonetwerk Brabant. Het onderwerp van de bijeenkomst was het creëren van uniformiteit van echografisch onderzoek bij carpaal tunnel syndroom. Na de presentatie was er ruimte om de geleerde theorie toe te passen in de praktijk.

Ondertussen is Gemma ook nog steeds druk bezig met

haar eerste jaar van de opleiding tot manueel therapeut.

 

Gratis Proefles Fysio Fit (Mama)

De afgelopen tijd zijn er wat veranderingen geweest in de Fysio Fit trainingen. Zo zijn we op maandagochtend gestart met een nieuwe groep om 9.00u buiten en is de avond-groep verhuist naar donderdagavond 19.15u binnen in de zaal van EBC Noord. In april en mei kunt u een gratis proefles volgen in deze groepen. Heeft u zin om mee te trainen?

Neem contact met ons op via 073-5475454 of info@fysiovanberkel.nl

of vraag er naar bij uw fysiotherapeut of trainer.

 

Parkeerplaats toch nog te gebruiken na 1 mei

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het huurcontract van de parkeerplaats naast de praktijk toch niet per 1 mei 2019 opgezegd. Dit betekend dat we tot nader bericht gewoon gebruik kunnen blijven van de parkeerplaatsen.

Het contract kan vanaf 1 mei per direct opgezegd worden. Mocht dit het geval zijn zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk hiervan op de hoogte gebracht wordt.

 

 

 

Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwe sport-locatie

Vanaf 7 maart verhuizen onze Fysio Fit en Fysio Fit Mama groepen naar een nieuwe locatie. De trainingen worden vanaf die datum gegeven in de mooie, ruime zaal van EBC Noord (Jan van Amstelstraat 36). Ook zullen de trainingen voortaan op donderdagavond plaatsvinden (i.p.v. woensdagavond).

Wij kijken er naar uit!

 

Fysio Fit

Fysio Fit is een training voor iedereen die graag onder deskundige begeleiding een leuke en motiverende groepstraining wil volgen. De trainers zijn gespecialiseerd in de begeleiding bij klachten en beperkingen en kunnen de oefeningen voor u aanpassen waar nodig. Tijdens de training oefent u in groepsverband met fitnessmaterialen zoals gewichten, gymballen, stepbanken en oefenmatten. De training is gericht op het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, houding, coördinatie en balans.

Iedereen kan hierbij op zijn/ haar eigen niveau trainen.

De Fysio Fit training wordt gegeven op woensdag om 9.00u (buiten in onze trainingstuin) en op donderdag om 19.15u (EBC Noord).

Vanaf 11 maart start er een nieuwe Fysio Fit groep op maandag om 9.00u in onze trainingstuin.

 

Fysio Fit Mama

Fysio Fit Mama is een actieve training voor alle vrouwen die zich graag fit en sterk tijdens en na hun zwangerschap willen voelen, vanaf het begin van de zwangerschap tot aan de uitgerekende datum en vanaf zes weken na de bevalling. Dit gebeurt uiteraard onder deskundige begeleiding. De training bestaat uit cardiotraining, spierversterkende oefeningen, oefeningen voor het verbeteren van de houding, bekkenbodemtraining, core training en ontspanningsoefeningen. De training wordt continu aangepast aan de mogelijkheden van de zwangere of pas bevallen vrouw, waarbij advies en ondersteuning bij zwangerschapsgerelateerde klachten en beperkingen voorop staan. Daarnaast worden er nuttige tips gegeven over hoe u het beste om kan gaan met dagelijkse activiteiten zoals bukken, tillen, opstaan uit bed, zitten, etc. Na de zwangerschap is het belangrijk om op een verantwoorde manier het sporten weer op te pakken en onder andere te werken aan een goed herstel van de bekkenbodem- en buikspieren. Ook bij deze training wordt er gebruik gemaakt van verschillende fitnessmaterialen.

De Fysio Fit Mama training wordt gegeven op donderdag om 20.15u (EBC Noord).

 

Proefles?

Heeft u interesse in een proefles Fysio Fit of Fysio Fit Mama of wilt u meer informatie, informeer dan bij uw fysiotherapeut of trainer, kijk op onze website of neem contact op met onze praktijk.

 

Cliëntenforum

Op 17 januari jongstleden heeft het jaarlijkse cliëntenforum plaatsgevonden. In een goede sfeer zijn diverse onderwerpen aan de orde gekomen. De algemene indruk van de cliënten ten aanzien van de praktijk is goed; Schoon en netjes met vriendelijk, kundig en behulpzaam personeel. Ten aanzien van de behandelingen fysiotherapie zijn de cliënten tevreden en zijn er geen op- of aanmerkingen.

Ten aanzien van de trainingszaal/ trainingen zijn enkele aandachtspunten benoemd; Het ophangen van de ideeënbus en de schoonmaakflacons en het beveiligen van de Multi Power Bench Press. Daarnaast zal het bezet houden van de apparaten en het schoonmaken van de apparaten na gebruik, door de trainers weer extra in de gaten worden gehouden, wij vragen (indien van toepassing) ook uw aandacht weer hiervoor.

Volgend jaar zal er weer een Cliëntenforum worden georganiseerd waarvoor u zich kunt aanmelden.

 

Voorkom verspreiding en besmetting van griep en verkoudheid

In de herfst en winter krijgen veel mensen griep of verkoudheid. Griep- en verkoudheidsvirussen zitten in druppeltjes snot, slijm en speeksel. Ze worden door praten, hoesten of niezen verspreid. De kans op besmetting is groot in ruimten waar mensen dicht bij elkaar zitten en waar slecht geventileerd wordt. Virussen worden ook overgedragen via handen en via voorwerpen. Goede hygiëne kan verspreiding en besmetting beperken.

Besmetting is nooit helemaal te voorkomen maar de onderstaande maatregelen verkleinen wel de kans dat u besmet wordt of dat u griep of verkoudheid aan anderen overdraagt. Leer de maatregelen ook aan kinderen.

 • Houd een zakdoek voor de neus of mond bij niezen of hoesten of hoest in uw elleboogplooi.
 • Gebruik een zakdoek maar één keer.
 • Gebruik het liefst papieren zakdoeken, gooi deze na gebruik weg.
 • Was de handen voor het eten en na het hoesten, niezen of snuiten. Droog de handen daarna goed af.
 • Houd het huis schoon. Vooral deurknoppen, kranen en trapleuningen. Was beddengoed en stoffen speelgoed regelmatig.
 • Ventileer woon- en slaapruimten. Laat ventilatieroosters open of zet het raam op een kier.
 • Blijf indien mogelijk bij ernstige griep of verkoudheid en bij buikgriep (diarree) thuis om zo de besmetting van anderen te voorkomen.

 

 

Nieuwsbrief december

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwe collega

In november is onze nieuwe collega Linda gestart bij Therapeutisch Centrum van Berkel. Ze is werkzaam als fysiotherapeut en begeleidt ook trainingsgroepen. We heten Linda van harte welkom en wensen haar veel werkplezier toe!
Even voorstellen:

Mijn naam is Linda van Bakel, 24 jaartjes jong en geboren en getogen in Veghel. Ik ben afgelopen jaar, na het afronden van mijn stage in Eindhoven, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool. Hierna ben ik in Boekel aan de slag gegaan als fysiotherapeut. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de sportschool of op de squashbaan of  ga ik lekker een rondje hardlopen. Ook in mijn vakanties ben ik graag sportief bezig. Ik ga vaak in de bergen hiken, via ferrata’s klimmen en snowboarden. Daarnaast ga ik in mijn vrije tijd ook graag een hapje en/of drankje doen met vriendinnen of mijn vriend.

 

 

Cursus

Marian heeft begin december deelgenomen aan de cursus ´Explain Pain´. Deze cursus gaat in op chronische aspecifieke pijn en dan m.n. gericht op het zelfmanagement van de patiënt. De nieuwste wetenschappelijke inzichten over pijn werden hierbij besproken.

Ingrid is in november naar de jaarlijkse BHV (bedrijfshulpverlener) herhalingsdag geweest. Op deze dag komen zowel in theorie als in de praktijk onderwerpen als EHBO, reanimatie, brand en ontruiming aan bod.

Zorgverzekering 2019

Het nieuwe jaar is in aantocht. Denkt u er daarom aan om na te kijken hoe u in 2019 verzekerd bent (voor fysiotherapie)?

Ixorg

Ixorg is mogelijk een alternatieve vorm van verzekeren indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie:

Bij ixorg bouw je middels een maandelijkse inleg een “eigenzorgpotje” op voor je reguliere kosten voor fysiotherapie. Daarnaast profiteer je van een unieke ongevallendekking voor medisch noodzakelijke fysiotherapie na een ongeval. Tevens zijn ernstige blessures zoals spierscheuringen of botbreuken altijd gedekt.

Met ixorg spaar je voor zorg die je wellicht in de toekomst nodig hebt.

 

Feestdagen

Maandagavond 24, dinsdag 25 en woensdag 26 december is de praktijk gesloten. Ook maandagavond 31 december en dinsdag 1 januari is de praktijk dicht.

 

Wij wensen u fijne kerstdagen en een heel mooi en gezond 2019 toe!

Team Therapeutisch Centrum van Berkel